Kartalkaya Yangınında Tutuklanan Otel Müdürü Zeki Yılmaz'ın İfadesi

img
Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki yangın sonrası tutuklanan Zeki Yılmaz, otel müdürü olarak yetkisinin olmadığını savundu. Yangın anındaki deneyimlerini ve otelin güvenlik önlemlerini aktardı.

Kartalkaya Yangınında Tutuklanan Otel Müdürü Zeki Yılmaz'ın İfadesi

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin tutuklanan Grand Kartal Otel'in müdürü Zeki Yılmaz, resmi kayıtlarda resepsiyon personeli olarak göründüğünü ve yönetime dair tam olarak yetkisinin bulunmadığını iddia etti. Yılmaz, yangın sırasında otelin 9. katında bulunduğunu ve olay anında yaşadığı süreci detaylandırdı. Yangın anında yaşananlar ve otelin güvenlik önlemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Yılmaz, 1988 yılından bu yana her kış sezonunda Kartal Otel ve Grand Kartal Otel'de çalıştığını belirtti. Yangın sırasında 9050 numaralı odada kaldığını ifade eden Yılmaz, uyandığında koridordan ses duyduğunu ve resepsiyondan cep telefonuyla arandığını aktardı. Dördüncü katta yangın olduğunu öğrenince hızlıca odasından çıkarak yangın merdiveninden dördüncü kata indiğini söyledi.

Yangın Anındaki Deneyimleri

Yangın sırasında dumanların yoğun olması nedeniyle beşinci kattaki resepsiyon kısmına çıkmaya çalıştığını ancak başaramadığını belirten Yılmaz, daha sonra üçüncü kata indiğini ve burada gördüğü kalabalığı birinci kattaki kayak odasından çıkmaları için yönlendirdiğini ifade etti. Olayın ardından odaları gezerek insanları uyarmaya çalıştığını ve daha sonra otelden çıktığını aktardı.

Yılmaz, otelle ilgili güvenlik ve diğer önlemlerin otel sahibi Halit Ergül'ün damadı Emir Aras tarafından takip edildiğini, bu süreçte kendisine yardım edildiğini belirtti. Yangın tatbikatı yapılmadığını hatırlamadığını, ancak Gazelle Otel'de tatbikat yapıldığını ifade etti. Grand Kartal Otel'de çalışanların tatbikata katılmış sayıldığını ancak otel için ayrı bir tatbikat yapılmadığını vurguladı.

Otelin Güvenlik Önlemleri

Yılmaz, oteldeki güvenlik önlemleri hakkında bilgi verirken, yangın merdivenleri, yangın tüpleri ve duman sensörlerinin son denetimde incelendiğini ve herhangi bir sıkıntı tespit edilmediğini belirtti. Ancak otelde yağmurlama sisteminin bulunmadığını da sözlerine ekledi. Yangın sırasında yangın dedektörlerinin çalıştığını ifade etti.

Yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen 4. kattaki restoran kısmının mutfağa ait olduğunu belirten Yılmaz, bu alanda kullanılan aletlerin fişlerinin normal şartlarda takılı olmaması gerektiğini söyledi. Aşçıbaşının olay tarihinde bu alan için kimi görevlendirdiğini bilmediğini ifade etti. Yangın olayında kendisinin herhangi bir kusuru olup olmadığını bilmediğini de ekledi.

Yetki ve Sorumluluk İddiaları

Yılmaz, mutfakta çalışan 27-28 kişiden aşçıbaşı R. B'nin sorumlu olduğunu ve mutfak personelinin vardiya usulü çalıştığını aktardı. Denetimlerle ilgili olarak herhangi bir belge verilmediğini, son denetimin ne zaman yapıldığını hatırlamadığını belirtti. Otel müdürü olarak yetkisinin olmadığını ve işleyen süreçlerle ilgili ayrıntılı bilgisi olmadığını ifade etti.

Otelin denetim raporları hakkında bilgi sahibi olmadığını, bu raporların nerede tutulduğunu bilmediğini belirten Yılmaz, otel yönetiminde tam bir yetkisi olmadığını vurguladı. Yangın tatbikatının hangi firma tarafından yapıldığını hatırlamadığını ve bu konularda bilgisi olmadığını ifade etti. Yangın sonrası alınması gereken tedbirlerle ilgili herhangi bir kusuru olup olmadığını bilmediğini yineledi.

Bize Ulaşın